Veckans Peptalk – Räcker det med att hoppas?

27 januari 2014


RÄCKER DET MED ATT HOPPAS?

Ibland undrar jag varför vi verkar vara så få som tar våra idéer på allvar och försöker förverkliga dem? Alternativet är att bara gå och hoppas. Jag hoppas såklart också, men varför nöja sig där?

Föreställ dig att du kommer in i en ny vecka med helt nya uppslag och idéer. En pånyttfödd rovdjursinstinkt. Blicken lika låst på målet som en hök som fokuserat in sitt byte. När var du så beslutsam senast? Jag lovar dig att du skulle kunna bli det igen.

Låt säga att du skulle kunna finna den där urkraften här och nu. Anta att förutsättningarna är de rätta nu. Du har funnit något värt att kämpa för och gör det av rätt anledningar den här gången. Du känner att du har en uppfräschad livsinställning. Mår bättre nu.

Jag ger dig fortfarande inga garantier för att år 2014 blir bättre än 2013. Däremot kommer en tydlig avsiktsförklaring att göra något med dig. Du märker plötsligt att du hjälper tillfälligheterna på traven. Du är inte längre en av dem som bara håller tummarna. Du har bättrat på oddsen. Vidgat sinnets möjligheter.

Det som i slutändan ändå kommer att betyda något är att du lät dig vara fri att försöka. Då kan du stå där på nyårsafton 2014 och fira, om inte annat för att du för en gångs skull inte bara hoppades, utan även gav dig själv chansen att få det bättre.

Vad mer kan vi begära av oss själva?

*Vill du skriva ut den här texten? Klicka här

Lämna ett svar

 1. Marianne Busk skriver:

  Olof, du vet din bok “Bli en vinnarskalle, Og Mandinos ord om att ta ett steg i taget och inte ge upp? Och texten “When in doubt, show up early…” hjälper mig att varje dag ta tag och gå vidare i hopp om att förmänskliga den akuta psykiatriska heldygnsvården. AA är bra också, “en dag i taget”…

  • Olof Röhlander skriver:

   Det visste jag inte Marianne, men det var verkligen upplyftande att höra att den har sådan betydelse för dig. Tack för att du berättade det. Fortsätt med ditt viktiga arbete!

 2. Elisabeth Lingenäs skriver:

  Hej Olof!
  Det du skriver är alltid en tia (mitt i prick)men denna gång klöv du pilen.
  Vänligen Elisabeth

 3. Mia skriver:

  Så sant, det finns många ord som skulle behövas “plockas” bort från ordlistan så skulle många komma så mycket längre. Hoppas är verkligen ett av dem. Kanon ” skrivet enkelt och det är det som gör att jag “hoppas” nä skämt åt sidan verkligen tror att de som läser gör skillnad i sin dag. Som att börja tro på sig själv och våga börja göra. Tack för din klokskap. Önskar dig en fin vecka och att du är på gång igen /Mia på Levdittliv

27 januari 2014

10 000 kronor till välgörenhet!

Veckan började med Inspiration för ALLA, då vi tillsammans lyckades..

Läs mer

26 januari 2014

Söndagspeppen

Snart måndag igen. Om något skulle störa dig, fråga dig..

Läs mer