Veckans Peptalk – Än finns det tid

30 november 2014


JAN_2352

VECKANS PEPTALK – ÄN FINNS DET TID

Jag vet inte hur det här året varit för dig. Kanske har ketchupen lämnat flaskan, äntligen. Du känner att all möda som du plöjt ned, nu äntligen har betalat sig. Stort grattis till dig i så fall, det var du värd!

Om du inte tillhör dem med händerna i luften, om du haft ett år som du gärna lägger bakom dig, eller om 2014 bara inte lyckats leva upp till förväntningarna vid årets start, så finns det ännu tid. Det är den sista månaden man framför allt tar med sig in i nästa år. Det kan hända så mycket på trettioen dagar.

Än finns det tid att gå från tappad stridslust, demoraliserad, till någon med saker att kämpa för igen.

Än finns det tid för mirakel. Spelar du korten rätt kan du få anledning att fira på nyårsafton, trots allt.

Än finns det tid att gå från en vandrare utan destination, till en person med en tydligare riktning.

Än finns det tid att lägga in en högre växel, eller lägre för den delen, eller byta till ett annat fordon.

Än finns det tid för försoning. Du kan ägna tiden till att göra upp med ditt förflutna, allt som hänt.

Än finns det tid att söka din egen lycka. Än finns kraft att slå hål i väggen så att ljuset kan komma in.

Än finns det tid att plocka ihop dig själv igen. Tid att hitta tillbaka till livsgnistan du en gång hade.

Årets sista månad ligger där, som ett oskrivet papper, mitt framför oss. Ingen i hela världen har levt den här månaden tidigare. De flesta får aldrig ens uppleva den, eftersom deras tid är förbi, men din tid är här. Du kan önska att december snabbt är över, eller se alla möjligheter som levandet innebär.

Än kan du ändra det som felat. Du kan riva upp allt och börja om. Det går. Du hinner. Än finns det tid.

*Foto: Jan Röhlander

Lämna ett svar

 1. […] Oavsett vilket så är det idag första dagen på årets sista månad. Inspirerad av en text av Olof Röhlander  och en utmaning från min goda vän Ia, har jag bestämt mig för att hoppa på […]

 2. Mona Wallström skriver:

  Tack Olof för den bästa veckans Peptalk.
  Jag är uppsagd efter 12 år på ett jobb och har arbetsplikt i sex månader till och det känns som att man varje dag blir misshandlad, man ska fortfarande stressa och se till att kunderna är nöjda… uppsagda på grund av arbetsbrist heter det men… och så läste jag nu på måndag morgon din veckans peptalk – än finns det tid… fick en sådan inre styrka från att ha pendlat mellan hopp och förtvivlan men nu… ska läsa den varje dag för det stärker verkligen en att inte ge upp… än en gång Tusen Tack för en helt fantastisk peptalks… Kram

 3. Ann-Cristin Berlin. skriver:

  Fantastiskt fint, och klokt skrivit. Världen , samhället, och framförallt vi människor har olika förutsättnigar varje dag. Tar verkligen med mig din termos hela dagen, för i den finns det mycket gott idag, och många tänkvärda tankar. Kram Olof. 🙂

 4. Lotta Berglund skriver:

  Dina peptalks är så bra.. Väntar varje måndag. Men nu fick jag läsa detta första advent. Tack Olof! Hälsning Lotta

 5. Anitha Leidefors skriver:

  Tack snälla för en go och en fin Peptalk och Gomorron!
  Vet du vad?
  När jag läste den här, så stod jag upp men jag satte mig i soffan igen och läste den en gång till! Den här Peptalken fick mig att tänka till lite, hur har mitt liv varit det här året?
  Det har varit ett år som varit tufft men som ändå gett mig mycket tillbaka. Jag har gått igenom skilsmässa, tagit många egna beslut, förlorat en fin vän. Men jag har oxå hittat min egna plattform att stå på och jag har hittat tillbaka till mig själv igen. Det som förr kändes helt omöjligt att klara av, det har jag klarat av och återigen, Olof! Dina Peptalk, dina böcker, din feedback, ditt tänk, med mera är GULD VÄRT!! Allt det här är som en enda stor verktygslåda, där jag kan hämta det jag behöver, just för den stunden och för den situationen jag är i! DU GÖR SKILLNAD!!
  Ha en mysig advent och njut med Anna och Malte!
  Kram!

04 december 2014

Många inspirationsdagar blir det…

Den här veckan är jag med på rekordmånga inspirationsdagar som..

Läs mer

30 november 2014

Vinnarna i förra veckans tävling!

Stort tack för er medverkan i förra veckans tävling, som..

Läs mer