Tre kvinnor jag beundrar – och varför

22 maj 2011


Det finns så många bra människor. Här kommer tre härliga kvinnor, förutom min fru och min mamma, som jag gärna vill lyfta fram just nu:

# 1 Catharina Hansson (översta bilden)

År 2008 skulle jag intervjuas för första gången av Tidningen Leva och av nån anledning tog Chefredaktör Catharina Hansson själv hand om intervjun. Vi fick bra kontakt där direkt och sen dess har jag varit fast skribent och coach i tidningen Leva (numera LevaPS!). Hon trodde på mig och sånt glömmer man inte. Vi har också gjort roliga grejer ihop utöver detta och bollat idéer och hjälpt varandra med det vi haft på gång. Hon har dessutom sett till att ha ett bra team runt sig hela tiden, inte minst Redaktionschef Sara Hammarkrantz, en annan härlig kvinna som jag också gärna vill lyfta fram här. Catharina har hundra järn i elden hela tiden, hon har man och fem barn varav en bebis, men fixar allting och har ögon som utstrålar energi och framåtanda. När jag hade en liten bokreleasefest på B.A.R. i höstas kom hon med lilla Juno på ena armen. Sånt stoppar inte Catharina, hon ser bara möjligheter och såna vill man ha runt sig! Vill hon göra något så ser hon till att lösa det liksom, jag gillar människor som jobbar med vill och inte med måste.

# 2 Mia Törnblom

Mia Törnblom och jag (med flera) har nu varit på föreläsningsturné tillsammans med Ekvilibrium, som avslutas på tisdag i Linköping, men redan i december år 2008 sågs vi på min julfest för talare i Göteborg. Det var första gången vi träffades, och redan då såg jag vilket gott hjärta den här kvinnan har. Jag berättade om min bokidé och hon gav lite tips om hur jag kunde göra och sen var det inte mer med det. Sen sågs vi igen på Leva-galan 2009 och då berättade jag, återigen, att jag nu nästan var klar med mitt råmanus med titeln Det blir alltid som man tänkt sig. Vad Mia då gör är att hon tipsar sin förläggare, Adam Dahlin, på Forum om mig. Två dagar efter har jag en klockren ingång till Forum och sen blev det ett bokkontrakt och i augusti 2010 kom den ut på marknaden. Nu när vi sågs i fredags igen i Örebro hade hon fler dörrar som hon tänkte öppna för mig. Vilken kvinna och vilken generositet, det här är nåt jag själv försöker efterleva också nu, att vara lika hjälpsam som hon är. Det är dock inte lätt för hon gör en drös grejer till som allmänheten inte får veta, men ambitionen kan man ju ha.

# 3 Anna von Scheele

För ett år sen startade Anna von Scheele sitt ljudboksförlag ’A nice Noise’ på bergsgatan i Stockholm. Den första författaren hon kontaktar råkar faktiskt vara jag, som just hade kommit med min bok då. Hon hade inga andra författare att hänvisa till så jag fick gå på magkänslan när hon ringde dagen efter hon varit och lyssnat på mig i Sollentuna i höstas. Magkänslan sa JA, den här tjejen har något i rösten som utstrålar målmedvetenhet och entusiasm, det här kan bli nåt. Ett år senare har vi sålt över 1000 ljudböcker av ’Det blir alltid som man tänkt sig’, vi har haft skoj tillsammans varje gång vi setts och dessutom har hon på den här korta tiden hunnit engagerat ett helt stall av talare som Fredrik Härén och Carolina Gynning mfl. I måndags hade hon releasefest och alla som kom fram och pratade (inklusive jag själv) hyllade hennes entusiasm och menade på att den varit en stor anledning till att vi valt att jobba med A nice Noise. En historia och en person att inspireras av, Anna von Scheele tar inte ett Nej utan hittar då andra vägar istället för att nå sina mål. Dessutom är hon förbaskat rolig!

 1. Tack snälla du, det var gulligt skrivet! Nu har vi checkat in här i vår lilla lägenhet som verkligen är superfräsch och mysig med allt man behöver. Det är lite annat än när jag och Janne kom hit tillsammans 93 och hyrde en liten etta i Spanish Harlem.
  Den här är lite större – men bara lite (tur att jag bara har fyra barn, annars hade det varit krig, tror jag – och nej det är inte något du ska rätta i din blogg, jag vill jättegärna ha fem barn) och jag får ett fint tillfälle till mental träning mot min husvagnsskräck 😉
  Ska bli SÅ kul att ses här i stan så småningom!

  Kram,
  Catharina

 2. Susanne Stensson skriver:

  Fina tanke och generöst. Jag är glad att jag kom på fjärde plats..nä, men gött Olof!

23 maj 2011

Scandic Sergel Plaza

Här, för personalen på hotellet, ska jag prata kl 14.00-15.30..

Läs mer

22 maj 2011

Bra tid!

Söndag, inga föredrag och eftersom träningen blivit dåligt prioriterad denna..

Läs mer