Tankar från scenen

27 mars 2014


ba_olofr-_DSC2891_sv

Fotograf Benjamin Andreasson tog häftiga bilder från Halmstad Teater igår. Det är alltid roligt att jobba med flera olika fotografer, eftersom alla har olika idéer om vinklar och ljus. Svartvitt är inte fel, det håller jag med om. Här är några smakprov plus några tankar från scenen.

*Nästa öppna Wimab-föredrag är i Stockholm 3/4. Biljetterna är snart slut, klicka här.

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater - Foto: Benjamin Andréasson

Jag är oerhört förtjust i teatrar och fullsatta lokaler. Jag vill att åhörarna ska sitta bra, höra bra och se bra. Det gjorde de igår. Är omständigheterna de rätta ökar chansen för en riktig fullträff.

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater - Foto: Benjamin Andréasson

När jag ser bilder från publiken tänker jag på dem med sådan tacksamhet. Utan dem hade det inte blivit något överhuvudtaget. Tänker på alla som tipsat om den här dagen, som gått i god för mig, som åkt långt, fixat barnvakt. Att då se glada och nöjda ansikten är så uppmuntrande.

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater- Foto: Benjamin Andréasson

Av den anledningen och många andra går jag aldrig på halvfart. Det finns inte. Varje gång jag står där är det med hög angelägenhetsgrad. Det är ett stort ansvar att handha mikrofonen.

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater- Foto: Benjamin Andréasson

Publiken har investerat både tid och pengar för att höra vad man har att säga. Några har till och med betalat biljetten ur egen ficka. Någon annan har bjudit med sin bäste vän. Då vill man säga något som är värt att lyssna till. Ordvalen är viktiga för mig, det jobbar jag ständigt med.

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater - Foto: Benjamin Andréasson

Den skönaste känslan jag kan få efteråt är när jag upplever att jag inte kunde göra det bättre just nu. Gillar man inte det här så kan jag bara säga att det här är det bästa jag kan. Just nu åtminstone. Då kan man ändå gå med huvudet högt. Igår kändes det så. Tack Halmstad!

Olof Röhlander Upphopp på Halmstad Teater - Foto: Benjamin Andréasson

Ps Nackdelen med svartvita foton är bara att alla veck i byxorna framträder extra mycket.

Ps2 Business outfit: Kläderna är inköpta på Tiger.

Kommentera

28 mars 2014

Vad en tom dag gör

Beskriv njutning. Det kan vara så himla skönt att ha en..

Läs mer

26 mars 2014

Den goa känslan emellan

Har just genomfört första föreläsningspasset på Halmstad Teater. Nästan fullt,..

Läs mer