Så du vill också bli talare? #10 Proffsiga bilder

29 mars 2014


19-101213-0081

Att ha proffsiga foton är långt mycket viktigare än vad många verkar tro. Om du som läser det här är talare, se till att få till minst två sorters bilder, helst tagna av en professionell fotograf.

1. Profilbilder

Undvik foton där du håller om ett träd, pekar mot tinningen, håller om hakan, sitter på en klippa eller står och sträcker armarna i luften och omfamnar livet. Åtminstone inte som jag ser det, den sortens bilder känns inte up to date om du förstår vad jag menar. Eller snarare känns de inte relevanta utifrån vad kunden söker. Du kan ha sådana också, de kan möjligtvis ha ett syfte, men vad jag talar om är professionella bilder på dig som utstrålar att dig kan man ta in till sitt företag eftersom du känns som ett proffs. Du kan det här och är seriös nog att ha vältagna bilder. De här har du enorm användning för sedan när olika utskick görs mm.

Här en bild på Stefan Hyttfors, som direkt förstod vad bilder kunde göra.

stefan.hyttfors-960x1024

2. Livebilder

Livebilder gör kunden trygg i att du gör det här professionellt, att du gjort det många gånger förut. Om möjligt, se till att de är äkta, det vill säga att de är tagna på ett uppdrag med lyssnande publik. Om det enda man har är en suddig bild på dig när du sitter i en soffa så kommer det att påverka antalet förfrågningar du får. Här nedan är Mia Handmark in action.

2013-03-01 18.50.32

 

Lämna ett svar

 1. Håkan Wiklund skriver:

  Hej Olof och tack för en bra och intressant blogg!

  (Har för avsikt att bidraga till att den blir störst…)

  Håller med dig om vikten av bra bilder i dessa sammanhang.

  Något som dock inte är helt optimalt återspeglas i bilden på Stefan Hyttfors ovan (och finns också i en podcastbild på dig och Richard Olsson), nämligen när objektet/personen står med armarna i kors. Det – tycker jag – signalerar distans, t o m lite ängslighet. Man skyddar sig med armarna, helt enkelt. Ett öppnare kroppspråk ser mer avslappnat ut, och inger därför större förtroende.

  Allt gott!

  /Håkan W

30 mars 2014

Det finns inget bättre

Det enda jag egentligen har emot Sverige är vinterrusket och..

Läs mer

29 mars 2014

Så du vill också bli talare? #9 – Vet vad du behöver

Vi talare har en del att lära av musiker och..

Läs mer