Så blir Veckans Peptalk till – del 1av 2

22 december 2013


20131222-101328.jpg

Idag tänkte jag att du skulle få följa med i min skapandeprocess av Veckans Peptalk.

Ungefär så här ser mina söndagar ut. Det blir mycket tid vid datorn när Veckans Peptalk – Din termos i gryningen, ska bli till.

Idag ska dessutom en julpodcast spelas in, som vi lägger ut på julafton.

Alla mina veckobrev, som nu går ut till närmare 87 000 självvalda e-postprenumeranter kl 06.00 på måndagsmorgnar, skrivs alltså först dagen innan.

Det passar mig bra, jag behöver den pressen på mig.

20131222-101303.jpg

En vanlig fråga jag får är: Vad får du allt ifrån?

Svar: Jag skriver upp allt jag ser, hör eller tänker i mina anteckningar i mobilen. Jag har säkert tusen saker uppskrivna där. Här är ett exempel på en sådan anteckning som skulle kunna gå att skriva mer om, eller inspireras av.

20131222-101309.jpg

Då och då vet jag vad jag ska skriva om redan innan jag satt mig, men ofta ser första timmen ut som så här; jag tänker, letar uppslag, idéer, tittar ut mot parken.

Kollar återigen i mina anteckningar, går igenom vad jag gjort i veckan. Lyssnar på musik som får mig att komma i rätt stämning. Gärna melankoliska låtar, helst på piano.

20131222-101320.jpg

Än så länge har jag inte hittat rätt ämne eller innehåll, men jag har ett äss i rockärmen, vilket är att bara börja skriva om något, vad som helst. Kommer jag väl igång så löser det sig nästan alltid.

Återkommer senare med del två, nu behöver jag fundera vidare på vad som ska bli veckans ämne. Ett arbetsnamn just nu är Den gyllene hammaren, men vi får se.

Ps Vill du också få Veckans Peptalk? Anmäl din e-postadress uppe till höger där på den här sidan.

Lämna ett svar

 1. Lotta skriver:

  Tips till Pep-Talk dagen innan Julafton.
  Att hitta rätt fokus på sitt Julfirande. Just nu svämmas FB över av statusar med bakning, städning, matlagning och stressande i affärer för att köpa sista Julklapparna. Att försöka fokusera på vad man själv tycker är viktigt över Julhelgen kan vara en utmanande tanke. Vilka “Måsten” vågar och vill man släppa för att hitta harmonin?
  Lycka till med din Termos och God Jul!
  Kram Lotta

 2. Anitha Leidefors skriver:

  Jag hittar inte rätt ord att skriva till dig! Men jag hoppas att du känner att dina Peptalk betyder så otroligt mycket för mig! Inte bara Peptalken och PeppAppen, din feedback är GULD VÄRD! Jag får ofta höra att jag är duktig som kämpar och den feedbacken är jag tacksam för! Men jag svarar alltid: ” Det finns två till som är precis lika duktiga som jag. Det är Olof Röhlander och Jonas min tränare. Utan deras insats hade jag inte varit där jag är i dag!”
  Vet du vad? Bilden på dig när du sitter och funderar säger så mycket! Jag frågade mig själv för en liten stund sedan: “Sätter jag värde på den tiden Olof lägger ner, för att skriva Peptalk?” Jag gör det, jag lovar! Återigen, du betyder mycket och ett stort TACK för att du peppar mig! Du fixar den här Peptalken och Lycka till med podcasten och hälsa Rickard så gott!
  Ha en fin jul och koppla av!! DU ÄR VÄRD DET!’

22 december 2013

Så blir Veckans Peptalk till – del 2 av 2

Okej, nu är jag "klar", både med podcast och skrivande...

Läs mer

22 december 2013

Lägg dig lite klokare än du var när du vaknade

Som talare gäller det att hålla sinnet aktivt och tankarna..

Läs mer