Om Olof Röhlander

Uppväxten

Olof Röhlander är norrlänningen som sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare och författare, men alla historier börjar någonstans. Något som återkommer i Olofs böcker och föredrag, är kopplingen till Matfors. Det var i den trygga uppväxten utanför Sundsvall där man kunde somna mjukt i föräldrarnas famn allting tog sin början. Trots att framrutan ska vara större än backspegeln, gäller det att komma ihåg sina rötter.

Bordtennisen

En del av resan mot det Olof Röhlander gör idag förklaras av en tolv år lång bordtenniskarriär. Den mynnade ut i tre distriktsmästerskap i singel och ett SM-silver i lag med Falkenbergs BTK år 1995. Säsongen med världsmästare Stellan Bengtsson som tränare formade Olofs attityd till livet. Stellan menade att det inte är förrän du gör något fullt ut som det händer något av verkligt värde. Ska du göra det du sagt att du vill, så gör det till varje pris. Låt det kosta, menade han. När du träffar Olof märker du vilken målmedvetenhet som fortfarande genomsyrar allt han gör.

Falkenbergs BTK säsongen 1995-96, från vänster:
Stellan Bengtsson, Peter Nilsson, Steffen Fetzner, Andreas Blom, Olof Röhlander, Jörgen Persson

Lars-Eric Uneståhl och den mentala träningen

Den mentala träningen blev nästa sak som Olof tog sig an. Det skedde när han valde att gå en utbildning till Licensierad Mental Tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro, där Fil Dr Lars-Eric Uneståhl är rektor. Han blev snabbt både en vän och en mentor som hjälpte Olof omsätta kunskap till kompetens och teori till färdighet. Plötsligt kunde Olof sätta ord på alla tankar och idéer han burit med sig genom åren.

Inspiratör och föreläsare

Efter att sett coachen Kjell Enhager hålla ett lysande föredrag som var både roligt, inspirerande och lärorikt bestämde sig Olof för ett nytt barriärbrytande mål. Det var att han en dag skulle bli så bra på att hålla föredrag att han kunde nå fram till människor på ett liknande vis. Det handlade bara om att komma över sin talarskräck…

 

Författare

År 2010 kom debutboken ”Det blir alltid som man tänkt sig” (Forum) och efter det har fem andra böcker runnit genom Olofs fingrar. Att bli författare gick inte ens att drömma om tidigare, än mindre uppleva, men nu är det yrket sedan flera år en väsentlig del av Olofs liv.

Nutid

År 2011 flyttade Olof till Stockholm för att komma närmare händelsernas centrum. Idag är Olof mer aktuell än någonsin och har landat i sin yrkesroll som författare och handelsresande i drömmar. Arbetslivet består mycket av resor, konferenser, skrivande, men också av ren livsnjutning.

Korta fakta

  • Namn: Olof Röhlander
  • Yrke: Inspiratör, författare, mental tränare
  • Bor: Stockholm
  • Född: 1976
  • Gör: Föreläser och skriver. Njuter av livet.
  • Utbildning: Licensierad mental tränare (slh.nu)
  • Familj: : Sambo Maria och bonusdotter Filippa
  • Meriter: Sex gånger utnämnd till Årets Talare / Årets Föreläsare
  • Motto: Framrutan ska vara större än backspegeln
  • Intresse: God mat, ljuva drycker, bra samtal. Restaurangromantiker.