Om att våga stå på sig

20 oktober 2014


olofr18

I veckobrevet som kom ut i morse skriver jag om Oskar Linnros och hur han stod på sig mot skivbolaget när han ville att Från och med Du skulle släppas som singel och de tyckte annorlunda.

Orsaken till att jag skriver om just det är för att jag står där själv just nu. Jag skriver på en bok som jag själv tror på, som handlar om saker som står mig nära, som jag brinner för att skriva om. Frågan är vad min förläggare kommer att säga. Kommer han att bli lika begeistrad?

Jag vet att jag kommer att stå på mig även om jag skulle få mothugg. Jag “vet” att den här boken blir en hit. Jag känner det lika starkt som Oskar Linnros gjorde för Från och med Du. Men det är alltid enklare när man har andra med i båten som också tror på projektet och som håller skutan i rätt riktning. I värsta fall får jag klara mig utan det den här gången.

Det har hänt mig förut. När jag just hade gjort Peptalk-CD:n (som sedan också blev en gratis-app) år 2008 ville en pr-kvinna som hjälpte mig då att jag skulle göra om den, eftersom hon inte tyckte att den höll. Jag stod på mig. Den är nu den mest använda- och sålda produkten, den som betytt mest för andra människor av allt jag gjort.

Hade jag vikit ned mig där skulle det aldrig ha blivit så.

Jag vet inte varifrån jag fått den där inre styrkan att tro så mycket på mina idéer, men jag minns att det inte kommit med åldern. Jag har alltid varit sådan, såvitt jag minns.

Nu behöver det inte bli så att jag får sitta ensam i båten vad gäller boken som kommer nästa höst, men dagens text om Oskar Linnros var nog lika mycket riktad som ett peptalk till mig själv som till de läsare som känner igen sig. Jag behöver hitta den kraften som behövs för att stå på mig jag också, oavsett vad. Annars tror man ju inte på sitt projekt ändå.

Kommentera

 1. Lars Lunden skriver:

  Olof
  Just den inställningen är viktig som du beskriver att stå på sig.
  Från att själv varit mycket sjuk efter en kollaps efter midsommar tills idag när jag är tillbaka på banan med Ny Självinsikt Egenkraft och Nytänkande vill jag nu gå vidare med mitt projekt .Just att man tror på det man vill göra och att det känns rätt gör att jag går vidare trotts alla negativa kommentarer. Jag öppnar därför upp min verksamhet igen vid Skogens Hälso Center. Lycka till med din nya bok

 2. Christer skriver:

  Olof! Kör så det ryker!
  Och lycka till känns överflödigt 😉
  /Christer

20 oktober 2014

Veckans Peptalk – Från och med Du

VECKANS PEPTALK - FRÅN OCH MED DU Många minns när..

Läs mer

13 oktober 2014

Veckans Peptalk – Tänk som en bokförläggare

VECKANS PEPTALK - TÄNK SOM EN BOKFÖRLÄGGARE I torsdags vaknade..

Läs mer