Olof tipsar – Spela spel som gör livet bättre

28 januari 2014


20140128-081026.jpg

Spelar du mycket på din telefon när du har tid över?

Bra! Ladda då ned någon eller alla de här apparna och spela något som ger dig mer än bara för stunden. Alla som såg Michael Mosleys intressanta tv-program om ökad optimism kunde se hur han bland annat arbetade med det här programmet, som nu även finns som appar. Det kallas för CBM – Cognitive Bias Modification och är en kliniskt prövad metod för att reducera oro, ångest samt motverka beroenden. Jag älskar enkelheten. Michaels resultat var häpnadsväckande, se här!

Läs mer om CBM här, men börja nu och se om du kan slå mig! Eftersom jag inte röker har jag inte app nr tre, men på de översta två tävlar jag gärna med dig. Vilket är ditt rekord på en minut? 🙂

20140128-081035.jpg

20140128-081246.jpg

 1. Sara skriver:

  Så testade jag Anxiety, spelade 3 ggr och förbättrade mycket varje gång, sista gången fick jag 89,71. Finns det nån High score list? ;D Annars spelar jag mest Ruzzle, det ska liksom vara på tid och tävlingsmomentet!

 2. Pia skriver:

  Spelar aldrig!

 3. Marie skriver:

  Såg programmet på tvn, undrar var jag kan ladda ner till datorn? vet du? 🙂

 4. Jennifer - med hjärtat i Indien snart i Tyskland skriver:

  Tack för tipset!

  Första gånge fick jag:
  Diet: 67.66
  Anxiety: 77.68

  Ska prova igen senare, återkommer med förbättringar 😉 vad är ditt rekord?

28 januari 2014

När var du som lyckligast?

Anta att du står på ett led med ett exemplar..

Läs mer

28 januari 2014

Hur blir man en talare och hur kom du dit?

I väntan på ett talaruppdrag, idag ska jag vara på..

Läs mer