Mötet med Blondinbella spårade ur fullständigt

12 mars 2014


140310-193953-6503

Näe, det var verkligen inte de här två stjärnorna som spårade ur på Elaine Eksvärds stora bokrelease av Vardagsmakt på Grand Hôtel i måndags. Det var heller inte Micael Bindefelds arrangemang som inte höll måttet. Tvärtom, allt var tipp-topp, helt magnifikt!

140310-183016-6331

Det var JAG som inte kunde hålla ihop konceptet. Det blev som tydligast när jag fick chansen att tala en stund med Isabella Löwengrip.

140310-185232-5942

Så här är det: Jag bloggar. Jag siktar mot toppen. Jag vill verkligen lära mig det här hantverket, förstå det, bemästra konsten. När så Sveriges största stjärna inom just det gebitet stod framför mig så kunde jag inte riktigt hantera det.

Hade jag inte bloggat och med den sortens iver jag gör det så hade ett möte med Isabella såklart varit spännande, men inte väldigt mycket mer spännande än flera andra intressanta människor jag mötte den här kvällen. Nu var situationen annorlunda.

140310-184705-6388

Medan Elaine Eksvärd höll sitt boktal stod jag mest och funderade på vilka frågor jag skulle ställa till Isabella. Vi har samma bokförläggare i Adam Dahlin, så när han sedan sammanförde oss fick jag min naturliga chans. Som spårade ur.

Isabella var precis så där trevlig som Elaine sagt att hon är. Hon frågade mig flera saker, lät intresserad av vad jag gör, men det enda jag kunde höra mig säga var: “det är viktigt med bilder när man bloggar”.

När jag för tredje gången kom in på bloggsnack märkte att jag Isabella, som gärna pratade om något annat än blogg, började zoona ut. Det hindrade mig inte från att plocka fram mobilen och visa upp min blogg. Startsidan kom upp. “Det här är Malte, visst är han söt!” Jag scrollade sedan snabbt nedåt, försökte plocka fram ett par favoritinlägg, men dålig mobiltäckning gjorde att det tog lite tid. Sekunderna gick. Tystnad.

Jag: “Det är verkligen viktigt med bilder när man bloggar. ”

Isabella: “Absolut…”

Hon skruvade lite på sig, flackade med blicken, men stod snällt kvar. Adam började låtsas-sms:a. Det tidigare eventuella samtalsintresset hade förståeligt nog svalnat betänkligt.

Till slut insåg även jag att det här hade spårat ur fullständigt. Jag lade ned mobilen i fickan igen, ursäktade mig och backade långsamt därifrån. Isabella minglade vidare.

140310-182641-6310

Det har gått ett par dagar sedan incidenten och jag har fått distans till det. Vad hände? Jag blev övertänd. Kan hända alla. Viktigaste är att man lär sig något. Så vad lärde jag mig? Kanske att en division två-spelare inte behöver anfalla en landslagsstjärna med frågor om hur man bäst dribblar förbi en ytterback första gången man introduceras för varandra. Noterat!

140310-194214-6514

Finns det fler där ute som varit med om något liknande?

Ps Ser nu att Blondinbella har bloggat om samma incident, klicka här! Även Elaine har gjort en reflektion om det, klicka här!

*Fotograf: Jesper Anhede

Kommentera

 1. Victoria skriver:

  Haha blir så övertaggad själv i bland som säljare av mycket bra produkter som jag tycker alla ska ha. Ni förstår ju själv hur det kan bli. Men du, Blondinbellas åsikt om
  vad feminister är utan att ens reflektera över att det är modiga, kvinnliga föregångare som banat väg för det hon får vara med om nu, det gör att jag förvånas över att DU är så imponerad av henne. Hela min arbetsplats slutade tvärt att följa henne efter det sveket mot sitt eget kön. Ta det lugnt med vem du imponeras över så ska du se att det går fortsatt bra för dig (som vi är imponerade av) Hälsningar

 2. Susanne Hydén skriver:

  Tänk att allt går i en cirkel – underbart när den blir en helhet istället för ett bryt genom att man vågar lyfta blicken och ämnet, vågar försöka en gång till!
  Varit med om att slutkandidater i en rekryteringsprocess blivit just så övertända som du beskriver. Hoppas att vara ännu bättre på att stötta nästa gång!

 3. Haha väldigt roligt inlägg! Känner igen mig såå väl, brukar lyckas med sådant där alldeles för ofta haha.

 4. Sanna skriver:

  Haha 🙂 jag var med om två sådana händelser . Ena var när jag träffade timbuktu och inte visste vad jag skulle säga så jag sa ” hej jag heter sanna och det regnar i Borås ” sen gick jag … Riktigt pinsamt haha .

  Det andra var när jag träffade Björn Gustavsson på krogen och hade fått lite för mycket innanför västen och började säga ; tjena, jag snusar . Han ; ok?? Jag ; jajjemän … Men du är nykterist va ? Han ; jajjemän . Jag; det betyder att du kommer komma ihåg detta imorgon ju. Han ; yes tyvärr

 5. Det är sånt som händer 😉
  Men ni verkar ju alla fall fått bra kontakt efteråt.

 6. Helena skriver:

  Åh.. Jag var likadan fast tvärt om. Jag och min sambo var på en konsert och såg vårt favoritband! Efter konserten går vi och tar en öl och ser att trummisen är där! Jag blir helt till mig och springer fram till honom och frågar om jag får ta en bild med honom. Slänger fram kameran till min sambo som fotar oss. Och där slutar det. Jag blir så satans blyg och tillbakadragen när det gäller sånt här (Svensk som man är så tror man ju att man är ivägen och stör allt och alla om man råkar prata med någon man inte känner) så jag bara går iväg. Sen vänder jag mig om och ser att det är min SAMBO som blir övertaggad! Han står och babblar på med trummisen i säkert 20 minuter medan jag bara står och glor. Sen skäms förstås min sambo såhär i efterhand, men det är bara kul 😉

 7. […] hans mingelsnack med henne gick kan ni läsa om här. Men det gick inte så jättebra alls. […]

 8. Tack för att du bjuder på det! Underhållande… 🙂 Och Bella, ja vi såg ju i hennes blogg hurdan situationen var!

 9. […] roligt inlägg om vår första träff som han beskriver ”spårade ut fullständigt”. Ni måste läsa inlägget här, väldigt kul. Olof skriver om att han blev övertänd och inte riktigt visste vad han skulle […]

 10. Coach skriver:

  Tappa inte fokus på att inspirera. Snälla du är väll inte ute efter att bli “kändis”. Fortsätt istället att vara proffs på att coacha /inspirera. Så går du ditt “kändisskap” på “rätt” sätt.

  • Olof Röhlander skriver:

   Tack för din omtanke, men tycker du att jag har tappat fokus på att inspirera, verkligen? Är det ett råd du behöver ge mig, tycker du? Följ bloggen, föredragen, veckobreven, podcasterna, appen, spotify mm så förstår du varför jag reagerar på din uppmaning. Hittar du någon i hela landet som har mer fokus på att inspirera?

 11. Björn skriver:

  Underbar story!
  Tack för att du delar med dig av att även (och till och med) du är människa och inte alltid en övermänniska. 🙂

  • Olof Röhlander skriver:

   Haha, kul att du gillade den! Övermänniska vill jag aldrig vara, eller försöka framstå som heller för den delen.

   • Björn skriver:

    Näe, det är sant. Det vill du ju inte vara eller framstå som. Ibland blir det väl så att vi är den där Olof Röhlander och du är Blondinbella.
    Tack för att du är den du är så vi alla tar våra små steg mot att vara bra med vår omgivning.

 12. Jaaadå!

  Beslutade mig för att testa hur det jag lär ut vid föreläsningar om minglande fungerar fullt ut n är svårighetsgraden är maxad. Så bland 2200 personer med statsministern som centralperson utlovade jag att jag skulle mingla med Fredrik Reinfeldt. Det gick via Anna-Maria Corazza Bildt som jag jobbat med, Ulf Christensen som jag känner via FB, via Anders Borg som hade en farfar i Eksjö, via Reinfeldts stabschef och så SÄPO som kollade mig fullständigt innan Anders Borg introducerade mig för Fredrik. Vad f… händer? Jag står som en lyssnare som nyss kommit fram till Hasse Tellemar i Ring så spelar vi. “Det var roligt att komma fram”, tappade totalt fokus och alla frågor försvann! Så hav tröst broder, vi är fler!

 13. Rockmamma skriver:

  Nä, jag har ingen talang alls på sånt. Blir oftast tvärtom istället, tänker en massa, men säger ingenting. Btw så slutade jag läsa Blondinbellas blogg efter hennes uttalande om feminister. Har tagit bort alla länkar och bokmärken. Har nyligen börja läsa din istället.

 14. Jessica skriver:

  Nej jag har nog aldrig råkat ut för det själv vad jag kan komma ihåg, men skulle lätt kunna gjort samma sak! 🙂

 15. Vilket härligt ärligt underbart inlägg! Skrattar högt för mig själv. Var lite så på en dejt för ett tag sedan. Överladdad helt enkelt.

 16. Linda Assarsson skriver:

  Jag kan bli övertänd när det är något jag brinner för som jag ska prata med någon icke insatt om..blir alltför intensiv och skrämmer typ bort personen ifråga..
  Men jag har blivit medveten om detta, så numera fungerar det bättre 🙂

 17. Jesper Anhede skriver:

  Haha mycket roligt =)

 18. Hörde du Jonas Gardell sommarprata? Han pratade om när han träffade Meryl Streep. …övertänd verkligen. Jätteroligt!

 19. Mia Handmark skriver:

  Lika övertänd som mig när ditt dokumentärteam intervjuade mig och dig på Vårmötet för Skandinaviska Ledarhögskolan! *asgarv* Tänkte jag på länge och förstod först inte varför jag sa som jag gjorde mm. Innan det trillade ner att jag var mkt övertänd! 🙂

12 mars 2014

Olof och Rickards Podcast!

Nu är äntligen avsnitt 42 av vår podcast här! Vad..

Läs mer

12 mars 2014

Det är upp till oss själva

Jag fick en del tid till att reflektera i morse...

Läs mer