Lägg dig lite klokare än du var när du vaknade

22 december 2013


20131222-001113.jpg

Som talare gäller det att hålla sinnet aktivt och tankarna trimmade. Inte bara talare förresten, det gäller väl oss alla.

Jag hade en diskussion ikväll med Anna och våra två vänner om just det. Jag hävdade att man bör ha ambitionen att lägga sig lite klokare än man var när man var vaknade.

Vad passar då bättre än att alltid ha någon kvalitetslitteratur på nattduksbordet.

Den översta boken, Och i Wienerwald står träden kvar, fick jag skickad till mig av Micael Bindefeld efter vår Goda-samtalet-middag i oktober.

20131222-001121.jpg

Den här tjocke rackaren, Profeterna vid evighetsfjorden, kom med posten från mitt bokförlag; Forum.

20131222-001128.jpg

Den här Bob Dylan-biografin fick jag personligt levererad idag av min vän och duktige coachkollega Mats Thelin, som tack för att jag tagit mig tid att ge goda råd och tips under året.

Jag läser inte alla böcker jag får- eller köper själv, men jag älskar att ha dem. Jag inbillar mig att bara det att omge sig med saker som andas kvalitet och utveckling ger något redan där.

Mina vänner tycker nog att jag är lite märklig i det där med betoningen på det dagliga lärandet, men för mig är det målet/ambitionen en viktig del i bedömningen jag gör av en bra dag. Läroaspekten har man nytta av, både som talare, och människa.

Vilken bok fick dig att vilja lära dig mer, gå vidare, ta nästa steg?

22 december 2013

Så blir Veckans Peptalk till – del 1av 2

Idag tänkte jag att du skulle få följa med i..

Läs mer

21 december 2013

Vad gör Rocky på Riche?

Nu har jag jullov, vilket betyder sovmorgnar. I vanliga fall,..

Läs mer