Konsten att hålla det en mening kort

10 januari 2014


20140110-000747.jpg

Middagen på Pontus ikväll fick mig att tänka på författaren Gustave Flaubert, som en gång myntade uttrycket:

En bra mening ska vara som en bra rad i poesi: oersättlig.

Enligt uppgift i DN producerade Flaubert, som bland annat skrev boken Madame Bouvary, bara en enda mening per dag.

20140110-000756.jpg

Ambitiösa bloggare som jag och Elaine Eksvärd har ett annat produktionstempo. Vi får förvisso lära oss att hålla det kort, men en mening per dag vore inte mycket till blogg.

20140110-000804.jpg

Det ska fotas och det ska diskuteras och sedan produceras ett inlägg av det. En mening per dag, det går knappt att processa.

20140110-000823.jpg

Det blev betydligt fler än en mening sagd ikväll. Jag ville bland annat lära mig mer om bloggandets konst, men när man träffas kollegor emellan finns så mycket annat som också lyfter varandras vyer. Utsökt mat och delade tankar blir som lego som byggs på varandra. Elaine fick mig även att skratta högt flera gånger, bland annat då hon skulle försöka sig på att dricka en dubbel espresso efter maten, “bara för att man ska”. Skratt är så förlösande och bra för självdistansen.

Vi fick också säga hej till Titti och Erik, som var där och åt middag de också. Titti Schultz börjar som programledare på NRJ nu på måndag efter en längre ledighet från Rix Morronzoo. Alla fyra var överens om att Pontus nya meny är helt fantastisk!

Det tror jag till och med Gustave Flaubert hade kunnat uttrycka, i en enda mening.

20140110-000839.jpg

Kommentera

  1. Micke skriver:

    Hej Olof! Blir nyfiken på att veta vad du lärt dig av topp bloggerskorna. Är själv intresserad av bloggande. Skulle du kunna tänka dig att dela med dig lite av de lärdomar du fått?
    Ha de fint

10 januari 2014

Fredagsnostalgi och New York-romantik

I somras, nyss hemkommen från New York, kunde jag inte..

Läs mer

09 januari 2014

Spelar det någon roll varifrån skinkan kommer?

I morse satt jag på tåg och fick en frukostbricka..

Läs mer