Jag är chockad!

16 februari 2014


Jag lyssnade till det senaste avsnittet av Filosofiska Rummet idag, där de talade om intelligens. Ett mycket bra program, kan rekommendera det.

Det gjorde att jag blev sugen att göra ett intelligenstest.

Jag fann det här, gjorde det och fick resultatet 139, vilket skulle motsvara den övre 2,8 % av befolkningen. Jag kunde inte drömma om att scora högt i ett intelligenstest. Jag kan då och tycka att jag resonerar ganska klokt, men aldrig köpa att jag skulle vara särskilt intelligent.

Med anledning av det här höga testresultatet har jag bestämt mig för att göra ett kontrollerat Mensa-test i mars, för att se om det här bara var en tillfällighet, eller om testet jag gjorde idag var undermåligt.

Tänk om jag är intelligentare än jag tidigare trott? Jag har ju alltid ansett att sådana där tester inte är något för mig och vad säger ett intelligenstest egentligen? Oavsett resultat så finns det så mycket annat än intelligens här i livet, så jag tar allt med en nypa salt, men just nu är jag lite i chock faktiskt.

20140216-171013.jpg

Lämna ett svar

  1. Kristoffer E skriver:

    Först efter att ha gjort alla frågor så får man reda på att man ska betala 50 kronor till ett företag i Estland för att få veta resultatet. När man har betalat via sms så ingår man ett avtal med ett företag i Tjeckien. I regler & villkor kan man bl.a. läsa att “Leverantören förbehåller sig rätten att ändra dessa villkor utan föregående samtycke av användaren”. Så nyfiken är jag inte.

  2. Anitha Leidefors skriver:

    Vet du vad? Ibland så bara händer det! När chocken har lagt sig, så njut och var stolt över dig själv! Det skulle jag vara!!

16 februari 2014

Söndagspeppen!

Viljan kan vara en urkraft, men även svår att tygla...

Läs mer

16 februari 2014

Malte tar över sovrummet

När man kommer in i sovrummet och ser att Malte..

Läs mer