Hungrig av Hemingway

02 april 2014


bild 156

Sitter på tåget och läser ur en av mina favoritböcker. En klenod jag köpte begagnad från ett antikvariat. Den har slutat att tryckas sedan många år, så det är inte enkelt att få ett ex av Hemingways En fest för livet i sin hand. En bok om hans tid i Paris på 1920-talet. Jag har en gulnad variant som är mycket värdefull för mig.

bild 155

En sak med innehållet i just den här boken är att den gör mig hungrig. Läs bara det här:

“Jag (…) bad kyparen om ett dussin portugaises och halv karaff av det torra vita vin som de hade där. (…) Medan jag åt ostronen med deras starka smak av hav och lätta anstrykning av metall, som det kalla vinet sköljde bort så att bara havssmaken och den saftiga konsistensen fanns kvar, och medan jag drack den kalla saften ur skalen och sköljde ner den med vinets friska arom, försvann känslan av tomhet och jag började känna mig lycklig och göra upp planer.”

Lämna ett svar

03 april 2014

Facebook

Sedan ett par veckor tillbaka lägger jag dagligen ut en..

Läs mer

02 april 2014

Det är som det är

På väg hem till Stockholm från en dagstur ute i..

Läs mer