"Här, låna min bil"

09 april 2014


DH_GALLERI_Fasad_01

Jag stod här vid entrén till Dorsia Hotel & Restaurant, västsveriges gömda pärla. Pärla är inte rätt beskrivning. Diamant är bättre. En diamant är så vacker och förförisk och nära perfektion att dess värde istället bedöms utefter antalet upptäckta fel. För att hitta dem får du leta uppmärksamt, med lupp. Dorsia är en närmast perfekt diamant, inbäddad i pärlan Göteborg.

DH_GALLERI_Public_04

Här, i loungen en halv trappa upp, får du kontakt med din egen idé om hur dagarna ska levas. För en stund flyr du bort från det ljumma, regniga vardagsliv som kan suga livsenergin ur den mest övertygade optimisten. Du kan omplantera dig själv i en mylla av bördig jord, till en musik som lugnar sinnet och ger dig växtkraft. Här insups nytt liv även hos dem som redan tycker sig ha levt. Ska man någonstans lösa livsgåtan så är det här. Dorsia har alltså en allmänt uppiggande effekt på mig som du märker. Detta innan det hände som jag strax ska berätta om.

DH_GALLERI_Rooms_04

Jag står alltså där i entrén och väntar på en taxi som aldrig kommer. Detta uppmärksammas av personalen, som inser att den avsaknade bilen börjar bli ett problem för mig. Vad som därefter sker är alltför otroligt för att inte förtälja. Thomas Petersen, skaparen av drömprojektet Dorsia, kommer ut till mig, med sin bilnyckel i handen, och säger; “Hörde om taxin. Har du körkort? Bra, låna min bil, så du hinner till ditt uppdrag. Här är nyckeln!”

Plötsligt står jag med Thomas bilnyckel i handen. Just då kommer taxin och projektet avblåses därmed. Han får tillbaka sin nyckel och jag åker iväg, med Thomas och personalen vinkandes trevlig resa. På återhörande kära gäst, välkommen åter, hoppas det blir snart!

Jag var redan innan det här såld. Redan uppslukad av hela berättelsen som Dorsia vilar på. Efter det där med erbjudandet om bilen vet jag inte vad mer jag ska säga. Jag har slut på ord.

*Bilderna lånade från http://www.dorsia.se/

Kommentera

 1. Det är så vi är här i Göteborg 😉

  Verkligen härligt med så bra bemötande. Det glömmer man inte i första taget.

 2. AnnCatrin Yaya skriver:

  Jo det är goa människor där nere, vilket härligt sammhälle vi skulle ha om alla var så! Får titta in där nästa gång man är i Göteborg!

 3. Maja skriver:

  Oavsett pris på ett rum eller en middag- det där är en glimt av riktigt värdskap! Det går inte att “köpa”. Jo, ett fejkat, inställsamt värdskap .. men vem vill möta ett fejkat sånt? På riktigt… då betyder det att man har en genuin lust och personligt engagemang om att möta den man har framför sig på dennes villkor och behov. Fint =)

 4. Munken skriver:

  Fantastisk service, precis den uppmärksamhet som man önskar, men även något jag själv skulle blinka inför om jag bara uppmärksammade en medmänniskas omedelbara behov.
  Det vore dock intressant att veta vilken typ/modell av bil som nyckeln passade till 😉

 5. Alexandra skriver:

  Härligt med lyhörda och närvarande människor! Jag har en magkänsla som säger att jag snart, mycket snart kommer att bli bjuden på middag på Dorsia… något jag önskat mig länge.. Troligtvis på fredag… 🙂 Magiskt!

 6. dr.svensson skriver:

  Grattis får nog säga men med tanke på priset du betalar för rummet är det inte.mer en rätt att man.får den service man.betalat för hade du.missat mötet hade du inte skrivit. Positivt

 7. Camilla skriver:

  Wow vilken service och äkta omtanke. Så sugen jag blir på att åka till Göteborg och bo på detta hotell.

10 april 2014

Ett nytt gott samtal

Igår hade jag förmånen att ha de här fina gästerna..

Läs mer

08 april 2014

Ny bok på gång – men hur?

Länge har ny bok legat och ruvat. Har ingen titel..

Läs mer