Därför kommenterade jag i Kenzas blogg

21 december 2013


20131221-100114.jpg

Det här är Kenza Zouiten, Sveriges största bloggerska. Detta enligt listan man kan kolla på Bloggportalen.

Enligt samma lista har hon närmare miljonen besökare i veckan på sin blogg, det vill säga typ fem gånger mer än någon man. De flesta på listan är kvinnor, så är det.

Som en del av min utbildning i att försöka förstå varför de som är stora är så stora har jag flera gånger besökt Kenzas sida och flera andras. Inte för att göra samma sak som dem, utan för att lära mig. Jag behöver ju hitta min egen stil på vägen mot att få den största bloggen.

20131221-100120.jpg

Igår valde jag till och med att kommentera ett av hennes inlägg. Syftet var att se vad som hände. Jag menar: om det togs bort eller fick stå kvar, hur lätt/svårt det var att skriva en kommentar och vilken eventuell respons det skulle ge.

Jag kallar mig glad amatör ett tag till, trots att jag bloggat sedan 2008. Jag kan ju inte det här än, inte på den nivån jag nu aspirerar på. Tala kan jag, blogga är något helt annat.

Lärde mig precis det här med etiketter på inläggen, ett steg i rätt riktning, men även det kräver lite mer förklaring tror jag.

  1. Micke skriver:

    Hej Olof!
    Ditt inlägg gjorde att jag blev nyfiken på vad Sveriges toppbloggerskor står för. Vet ju lite innan så jag blev inte förvånad efter mina besök men jag tycker att det är skrämmande att nästan alla bloggar handlar om yttre värden och det är mycket jag, jag, jag. Jag gör det, jag på bild, jag i detta plagg, jag med min PT, jag och mina vänner, jag och min fina lägenhet osv. Visst, bloggarna handlar om dem personligen men jag tror och tycker att vi alla behöver något annat. För mig är en bra blogg något som ger mig ett värde. Något jag kan ta till mig i mitt liv. Jag tror att många av dessa bloggar stjälper mer än hjälper. Unga tjejer som mår dåligt för att deras liv inte är så ”perfekt” som sin förebilds. Visst, vi är alla ansvariga för att ta in å tolka det vi fokuserar på men jag hoppas verkligen att vi om 5 år ser fler bloggar i toppen som handlar om inre välmående.
    Hur kommer det sig att du vill ha sveriges största blogg som är skapad av en man?

21 december 2013

Vad gör Rocky på Riche?

Nu har jag jullov, vilket betyder sovmorgnar. I vanliga fall,..

Läs mer

20 december 2013

När alla vännerna gått hem… åker mysbyxorna på!

Det finns något sorgligt i när vännerna lämnar ens hem,..

Läs mer