Veckans Peptalk – Vad är viktigt?

25 maj 2015


pingis2015

VECKANS PEPTALK – VAD ÄR VIKTIGT?

Jag började redan som ung tänka på det här med att leva. Jag förstod inte konceptet att dö, hur skulle man kunna göra det, men jag insåg tidigt att det bara skulle bli en chans att göra något av livet. Som följd har jag rätt ofta lyckats få saker jag anser viktiga gjorda. Frågan är bara: Vad är viktigt?

I lördags anordnade jag en stor pingisreunionfest i Stockholm. Folk åkte från hela Sverige för att återse sina gamla bordtennisantagonister och kompisar som de mött vid borden för 25 år sedan.

Det är inte första gången jag ordnar fest. Jag njuter av att samla ihop vänner från förr. Det som slår mig varje gång, och i lördags blev inget undantag, är hur alla trivs i gemenskapen, och hur fint man tycker det är att någon tar tag i det. Det fascinerande är att inte fler av oss gör det. Vad beror det på?

Det är som att medvetenheten om att tiden är utmätt aldrig riktigt får fäste hos vissa. Den sortens medvetenhet som frigör tid till det som verkligen betyder något och låter annat hamna längre ned.

Ju äldre du blir, desto mindre vill du längta dig bort, eller hur? Du har inte tid med meningslösa möten längre, med nonsensprat och trista tillställningar. Insatsen blir allt högre och det är det fina med ökad livserfarenhet. I lördags, på balkongen med utsikt över hela Stockholm – i nostalgiska samtal mixade med pingismatcher och hjärtliga gapskratt – stod ingen och önskade sig någon annanstans. Alla förstod att det var en unik afton. Vi deltog för att gammal vänskap faktiskt är viktigare än man tror.

Vad är viktigt för dig? Alltså inte bara just nu, utan i livet. Det är svaren på den sortens spörsmål som formulerar en livsfilosofi. Om du ofta tackar ja/nej till saker som du sedan ångrar, ta frågorna till hjälp.

*Foto: Niklas Waldenström

Kommentera

 1. Väldigt fint skrivet.
  Fast…jag tycker precis tvärt om! Jag får mer viktiga saker gjorda om jag tänker mig att livet är för evigt, snarare än om jag stressar över att det ska ta slut.. :)

  http://teedags.blogspot.co.uk/2015/05/tiden.html

 2. Ingela Smedius skriver:

  Hej Olof,
  Har bytt mailadress och försöker hitta hur jag kan prenumerera på din mail ”Peptalk”. Trevligt att få lite peptalk varje måndag igen :-)
  Hilsen
  Ingela

 3. […] Veckans Peptalk – Vad är viktigt? – Olof Röhlander. […]

 4. Kattis JANWALD skriver:

  Träffsäkert, vänner gemenskapen med familjen och att ha hälsan så man orkar aktivera sig är viktigast i mitt liv. En borderterrier ingår förstås.

01 juni 2015

Veckans Peptalk – Att göra en Bob hund

VECKANS PEPTALK - ATT GÖRA EN BOB HUND Det finns..

Läs mer

18 maj 2015

Veckans Peptalk – Är du Hugo Rask?

VECKANS PEPTALK - ÄR DU HUGO RASK? I Lena Anderssons..

Läs mer